Metode

De ce training?

Pentru ca...

  • ... training-ul ajuta un angajat sa fie mai eficient pe un post
  • ... dezvoltarea reprezinta o premisa a promovarii lui
  • ... educatia sprijina un individ sa reuseasca în cariera, indiferent de domeniul de activitate
  • ... succesul profesional al angajatilor inseamna succesul intregii companii
  • ... conduce participantul prin toate etapele invatarii experientiale: experienta, analiza, generalizarea si aplicarea

De ce educatie nonformala?

Educatia nonformala reprezinta un proces educational mai putin formalizat; este o activitate educationala organizata care opereaza în afara structurilor si rutinelor sistemului educational formal. Cea mai importanta diferenta intre educatia formala si educatia nonformala consta in metoda folosita. Metoda este mijlocul prin care sunt îndeplinite obiectivele unei activitati educationale sau de invatare.

De aceea atunci cand alegem o metoda noi tinem cont de 2 aspecte: pe de o parte de continutul informational, iar pe de alta parte de masura în care dorim sa implicam participantii. Metodele folosite de noi sunt special adaptate nevoilor si specificului participantilor.

Ce este trainingul?

In teoria de specialitate, trainingul este descris ca fiind un proces sistematic de dobandire de noi cunostinte, abilitati si atitudini necesare pentru ca un angajat sa-si indeplineasca in mod eficient atributiile unui anumit post, prezent sau viitor.

Cand ne referim la training, in ceea ce ne priveste, consideram ca este necesar sa avem in vedere si alte doua concepte: educatie si dezvoltare.

Asadar, dezvoltarea reprezinta rezultatul pe termen lung a actiunilor de învatare. Invatarea, este o permanenta schimbare a intelegerii si gandirii care rezulta din experienta si influenteaza comportamentul.

Educatia este diferita de training si dezvoltare prin setul de cunostinte, abilitati si atitudini care, in acest caz, sunt de natura mai generala.

Trainingul nu inseamna doar transmiterea de cunostinte si informatii, trainingul ofera participantilor posibilitatea de a se implica activ in procesul de formare si de a deprinde competente si abilitati specifice unui anumit domeniu.

 
© 2008 - VERSUS PROJECT srl. Toate drepturile rezervate.
Politica generala de protectie a datelor cu caracter personal | Politica privind echipamentele IT